Известие

Collapse
No announcement yet.

Подробности около разни ремонти на 159

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от vladimirrrr.g Покажи съобщение
    Няма как да се отлепят втулките. Те се въртят, вътрешната има тефлонова подложка а външната (предната) има също въртене радиално. Заводски са така. MEYLE са ги направили вече неподвижни и са решили проблеме с олуфтяване при експлоатация.
    Майко мила... Майстора ми обяснява, че са отлепени поради кофти монтаж 😂 аз май попадам на мн некадърни майстори...

Comment

• Колеги дали някой случайно знае дали новата част ще стане на моята? Номерата са очевидно различни , но си поръчах частта от ибей и явно са го объркали , та не ми се раправя сега да връщам да сменяме..

Comment

• Слагаш и пробваш и ще си покаже
        Alfa Romeo 159 2.4 JTDm

Comment

• Едно бързо питане тук : когато се сменя баласт на оригинален ксенон трябва ли и крушките да се сменят и каква марка са оригиналните баласт и крушки ? Ксенона ми мига ту единият, ту другият и напоследък много често умират и 2-та фара и след това известно време не се включват .
          Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW '2001
          140 HP + Chip Tuning -> ex
          Alfa Romeo 159 1,9 JTD SW '2006
          Born to make me happy

Comment

• Не задължително да се сменят заедно. По-често проблеми правят крушките. Оригиналният баласт е с номера 60681942 & 77363526. Крушките са от модел D1S

159 1.8 MPI
            166 2.0 TS (ex)

Comment

• Един малко тъп въпрос. Мога ли да сменя ремъка без пети за зацепване ? За Алфа 159 SW 2.4 JDTm става въпрос

Comment

• Някой беше писал както го прави - измъква наполовина стария ремък и слага новият ремък наполовина, така че да измести старият докато вади стария ремък.

Новият го бил напасвал по белезите и гледал белезите на стария и ролките ...

Не съм го правил, само съм го чел във форума, но нямам спомен от името на темата ...
                Alfa Romeo 159 2.4 JTDm -200 алфистки коня+ 30/40/ до 50 тунинговани коня

Comment

• Първоначално публикувано от alfa racer GTA Покажи съобщение
                  ....измъква наполовина стария ремък .....
                  Реже наполовина (по дължина) стария ремък, вкарва новия и реже остатъка от стария.

Има много начини да се установи същото положение на новия ремък, като това на стария, проблемът е в това, че няма как да си сигурен, че старият е бил правилно поставен.
                  Last edited by ecotronic; d.m.y г., 15:25.

159 1.8 MPI
                  166 2.0 TS (ex)

Comment

• Ще за дизел пети трябват ли?
                    Alfa Romeo 156 SELESPEED 09.99-EX, Alfa Romeo 166 06.01 & BMW E39 525tds Touring

Comment

• Първоначално публикувано от nicks1 Покажи съобщение
                      Ще за дизел пети трябват ли?
                      Не !
                      Alfa Romeo EX 155 1.8SS,147jtd,156TS,156jtd,
                      159 1.9 няколко. 2.4 няколко, Auto, ръчка - всичко
                      NEW 159 2.0 JTDm Black TI

Comment

• Първоначално публикувано от nicks1 Покажи съобщение
                        Ще за дизел пети трябват ли?
                        Трябва един фиксиращ щифт, който се пъха през кожуха на изпускателния вал и една фиксираща планка за коляновия вал.

159 1.8 MPI
                        166 2.0 TS (ex)

Comment

• Първоначално публикувано от vovata Покажи съобщение
                          Не !
                          Мен така ме уплашиха монтьори, че без пети няма как да обслужва този мотор

Comment

• Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                            Трябва един фиксиращ щифт, който се пъха през кожуха на изпускателния вал и една фиксираща планка за коляновия вал.
                            За щифта знам. Стана ми чудно за петите.
                            Alfa Romeo 156 SELESPEED 09.99-EX, Alfa Romeo 166 06.01 & BMW E39 525tds Touring

Comment

• Някой има ли представа за отваряне и прибиране на страничните огледала дали е достатъчно само конзолата на врата на водача с копчето за прибиране/отваряне на огледалата или трябва и други електроники??Става въпрос за ръчка?

Разбира се елктромоторчетата в огледалата или където трябва да са е ясно че и те трябва да се купят/направят.

Питам за управлението и жиците?

====================================

Второто ми питане е дали някой си е свалял пластмасовата лайсна-държач която е върху предния прозорец отпред пред капака на колата?Искам евентуално да видя дали има за почистване на радиатора на климатика и там откъдето засмуква въздух и го вкарва през филтър купе в кабината?
                              Last edited by alfa racer GTA; d.m.y г., 13:06.
                              Alfa Romeo 159 2.4 JTDm -200 алфистки коня+ 30/40/ до 50 тунинговани коня

Comment

• Първоначално публикувано от alfa racer GTA Покажи съобщение
                                Някой има ли представа за отваряне и прибиране на страничните огледала дали е достатъчно само конзолата на врата на водача с копчето за прибиране/отваряне на огледалата или трябва и други електроники??Става въпрос за ръчка?

Не трябват други електроники. Управлението се извършва от модула във вратата.

Не е ясно обаче дали модулите за ниската и високата версия са идентични. Съдейки по опроводяването, би трябвало да са.
                                Last edited by ecotronic; d.m.y г., 13:48.

159 1.8 MPI
                                166 2.0 TS (ex)

Comment

Working...
                                X